SHOPPING CART

Cart (0) - 0,00 €
Call us now: 06 41712266
 • Absintalem - Artemisia absinthium

  De artemisia absinthium, de absintalsem, het voor absint specifieke aanbeden en verguisde kruid.

  De kruidige aroma's van de alsem zijn bepalend voor een gedistilleerde absint. de onaangenaam bittere bestanddelen blijven achter in de ketel. Alsem bevordert de spijsvertering(bedenkt dat absint in eerste instantie een aperitief is). Daarbij is het wormafdrijvend en zou het de menstruatie normaliseren. Alsem wordt geoogst aan het begin van de bloeiperiode, wanneer de plant het rijkst is aan etherische olien.

 • Anijs - Pimpinella anisum

  De alsem wordt uitgebalanceerd met groene anijs: pikant, wat zoetig en zeer aromatisch. Let op, absint is een anijsdrank en ook in akveld's artisanale absinthe is de anijs prominent aanwezig. Omdat anijsolie niet oplosbaar is in water, draagt anijs sterk bij aan de louche na toevoeging van water. Net als alsem stimuleert anijs de spijsvertering

 • Venkel - Foeniculum vulgare ssp.

  Wij gebruiken de zaden van een zacht aromatische ondersoort. De venkel corrigeert de zoetige en wat scherpe smaak van de anijs

 • Melisse - Melissa officinalis

  De melisse brengt een milde citrusachtige achtergrond aan. Aan de kleur van de verte draagt zij bij met een fris en helder lentegroen.

 • Hysop - Hyssopus officinalis

  De hysop zorgt voor een karakterestiek bloemig en enigzins vanille-achtig aroma in de achtergrond. Tevens heeft de hysop een aandeel in de kleuring van de Verte.

 • Engelwortel - Angelica archangelica

  Van de engelwortel kunnen zowel de zaden als de wortel worden gebruikt. Het aroma is vriendelijk en zacht, maar bijzonder rijk, en hoe dan ook onmisbaar is akveld's artisanale absinthe.

 • Koriander - Coriandrum sativum

  Een klein beetje krianderzaad geeft een pikant beetje extra, Het parfum is royaal, bloemig en wat citrusachtig.

 • Roomse kamille - Anthemis nobilis

  Een minimale hoevelheid Roomse kamille bindt de kruidige en bloemige smaakcomponenten van de verte. De blanche ontleent haar unieke karakter aan deze bloemen

 • Kleine absint - Artemisia pontica

  Het aroma van de kleine absint ligt in het verlengde van dat van de alsem (grote absint), maar is wat fijner en minder uigesproken. Ook de bitterheid is aanzienlijk minder, De kleine absint verdiept de kleur van de verte<./p>

 • Munt - Menta piperita

  Menthol laat zich heel goed distilleren (tenzij middel stoomdistillatie) en komt daarom nauwelijks in het eindproduct terecht. Toch moeten we voorzichtig zijn met de toepassing van munt - een duidelijk merkbaar aandeel ervan zou de smaak uit balans brengen. Een minimale hoeveelheid versterkt de aromatische rijkdom van het geheel.

 • Manderijnenschil - Citrus reticulata/deliciosa

  Tegenwoordig worden soms citrusschillen in de kleuring gebruikt. Dat doen wij niet. Slechts enkele meegedistilleerde stukjes mandarijnenschil geven wat diepte aan de subtiele bittere, zoete en citrusachtige geur- en smaakcomponenten van onze verte.

 • Steranijs - Illicium verum

  Steranijs wordt gevreesd door de fijnproever omdat het de neiging heeft met een snoepjesachtige anijssmaak de tong te verdoven. Wij zien een klein beetje in de achtergrond als een verrijking. Daarbij intensiveert het de louche.

 • Fenegriek - Trigonella foenum-graecum

  Van het kruid fenegriek gebruiken wij de zaden. Deze smaken wat bitter en doen denken aan gebrande suiker. Daarnaast hebben ze de eigenschap andere smaken te intensieveren. In zowel de blanche als de verte wordt een vluegje gebruikt.